Alarma per la pallissa neonazi a un jove al passatge de Sant Antoni Abat

detalle-imagen-nazis1 detalle-imagen-nazis2L’agressió d’un grup de neonazis a un noi el passat 7 de gener ha aixecat l’alarma sobre l’existència de grups violents d’extrema dreta, després que s’hagi traspassat la frontera del posat estètic i s’hagi arribat a l’agressió física. L’atac es va produir al passatge de Sant Antoni Abat —entre els carrers Urgell i Comte Borrell—, quan un grup de catorze persones va abordar un noi de catorze anys —segons El Periódico d’origen indi— i el va apallissar. La víctima va haver de ser traslladada a l’hospital.

Aquest no va ser l’únic fet que van protagonitzar els neonazis. Després de l’agressió, el grup, que segons el setmanari Directa podria estar instigat per un tal David T., es va endinsar als carrers del Raval. A la botiga Partisano, dedicada a roba de caràcter alternatiu, i també de material antifeixista, van fer la salutació feixista i van amenaçar les persones que en aquell moment estaven a l’establiment. Posteriorment es van dirigir a la UB Raval, on van quedar-se uns moments proferint consignes.

Sembla que després el grup va anar a la plaça Castella, ja que un dels seus membres va publicar al seu perfil de Facebook una imatge on nou nois i cinc noies realitzen diferents gestos de caràcter feixista. Segons va publicar la Directa, entre les persones que apareixen en aquesta fotografia destaquen dos coneguts neonazis de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet. Un d’ells, David T., va ser detingut el passat 11 de juliol després de protagonitzar diverses agressions contra immigrants a la plaça d’Espanya, en el context de la celebració de la victòria a l’Eurocopa de la selecció espanyola. En el moment de tancar aquest periòdic, malgrat que els Mossos d’Esquadra han dit que els agressors han estat identificats, no s’ha produït cap detenció.