La Ruta de l’Anarquisme torna a partir del 13 d’abril

La Ruta de l’Anarquisme és un projcecte que ofereix la secció d’Art de la CNT que sorgeix de la necessitat de rescatar els fets oblidats i silenciats que ha deixat la història del moviment llibertari a Barcelona, també coneguda com La Rosa de foc. Durant més d’un segle es van viure a la ciutat moltíssims moments de l’anarquisme, que van per exemple de la vaga de la Canadenca als Fets de Maig del 37, de l’assassinat de Salvador Seguí (el noi del Sucre) a la detenció i posterior execució de Salvador Puig Antich. Per recordar-los en els llocs on van passar, què millor que un passeig guiat per la ciutat amb bons historiadors.

Per aquest exercici de memòria la Ruta de l’Anarquisme us convida a un recorregut de quatre hores en autocar a través de la ciutat. Durant el trajecte els participants podran veure documents audiovisuals sobre els moments destacats de l’anarquisme i visitar alguns dels llocs de la ciutat on ocorregueren fets rellevants en la història del moviment. A més, durant la ruta hi haurà actuacions i es repartiran documents gràfics com publicacions temàtiques.

La Ruta de l’Anarquisme vol donar veu als i les anarquistes perquè ens expliquin la seva història i vol recuperar una sèrie de fets rellevants que van passar en aquesta ciutat no fa tants anys. I la van marcar tant que encara avui en dia es poden veure moltes de les seves petjades.

El tour consta de quatre parades en llocs emblemàtics en la història de l’anarquisme a la ciutat i en general: Poble Nou, Bar Funicular (on els participants estan covidats a un refrigeri), Parc Güell i Montjuïc.

La primera sortida serà el 13 d’abril i continuarà tots els dissabtes fins al juny, sempre que hi hagi interès per fer-la.

L’inici de la ruta és a les 10:00h al portal de Santa Madrona (sortida metro Drassanes) i l’arribada a les 14:00h també al portal de Santa Madrona.

Les reserves i compra de tiquets es poden fer a la llibreria La Rosa de Foc . El preu del viatge són 17 euros (localitats limitades).

Llibreria La Rosa de Foc, c/ Joaquín Costa, 34
Horari: de dilluns a dissabtes de 16:00 a 21:00h
Tel. 93 317 78 92

Organitza: CNT-Catalunya
Cnt.catalunya@hotmail.com