El promotor del port de luxe parla a Mònaco

Masala

El lema The right place with the right people (el lloc correcte amb la gent correcte) va ser triat ja fa mesos per promocionar l’edició d’enguany del Monaco Yacht Show, una de les fires més importants del sector dels iots de luxe. I Martin Bellamy, cap visible del projecte que vol convertir el Port Vell en una marina de luxe, sembla haver-se pres l’eslògan al peu de la lletra.

Després d’haver anul·lat, al darrer moment, la conferència prevista a Mallorca el mes de juny en el marc de la trobada “El futur dels superiots” (tot estalviant-se d’encarar les incòmodes preguntes sobre l’oposició veïnal al projecte del port de luxe que els periodistes van fer a la seva seva substituta Norma Trease) i d’haver passat per Barcelona, fa poques setmanes, esquivant la premsa local, el president de Marina Port Vell ha concedit una entrevista “en exclusiva” al portal Superyachts.com

Al llarg de cinc minuts l’exmilitar britànic explica que Salamanca Capital, el grup inversor que ell representa, prioritza adquirir “el que nosaltres anomenem béns tangibles”, béns que “es poden tocar, sentir, veure i entendre. Per això, els béns arrel (real estate) i la mineria són el nucli on ens agrada invertir”.

Bellamy també parla sobre el seu aterratge al món dels ports esportius i diu que “vam ser presentats a Marina Port Vell per un contacte del negoci i quan vam examinar el béns vam pensar que estan situats en una localització magnífica, un factor que, quan estàs tractant amb béns immobles, ho és tot”.

Sobre la seva presència al Monaco Yacht Show, el president de Marina Port Vell fa constar que el seu és només un dels negocis que formen part del cluster nàutic que ha vingut a promocionar amb el suport de la ciutat de Barcelona i les autoritats portuàries. Rescatant una de les frases utilitzades pel tercer tinent d’alcalde Antoni Vives a la presentació del Barcelona Nautical Cluster a Mònaco, Bellamy explica que un dels grans atractius del Port Vell es que no està a “dos quilometres o a deu minuts de la ciutat. Està al bell mig de la ciutat”. Finalment, el promotor de la marina de luxe afirma que creu que Barcelona podrà gaudir de l’espectacle “vibrant i excitant” que oferirà un port ple de grans iots.