Un arbre a Sant Antoni sota amenaça de desallotjament

El passat dimarts 18 de desembre el centre social okupat La Otra Carbonería va rebre una ordre de desallotjament per al proper 8 de febrer de 2013. Aquesta ordre pretén posar fi, en menys de dos mesos, a les activitats que joves, i no tan joves, desenvolupen a l’emblemàtic edifici així com a tot el barri de Sant Antoni des de fa més de quatre anys, procés judicial que ja va ser notícia el febrer del 2011.

El centre, reconeixible pel gran arbre pintat a la seva façana, ha participat activament en el teixit associatiu del barri, organitzant activitats com sopadors populars, participant a les festes del barri de Sant Antoni i obrint espais a diferents col·lectius, així com realitzant tallers i xerrades gratuïtes de continguts molt diversos.

L’empresa denunciant, el grup immobiliari FBEX, es troba en fase de liquidació, i l’immoble ha passat a mans d’una de les seves entitats creditores, Barkleys. A partir d’un recurs presentat, els jutjats han de decidir si FBEX està legitimat per sol·licitar l’execució del desallotjament, atès que ja s’ha produït el traspàs de la propietat.

Per la seva part, els ocupants de l’immoble ressalten la importància de buscar alternatives des de la ciutadania, de mantenir els espais socials autoorganitzats (cada cop més represaliats) i d’evitar que el patrimoni caigui de nou en mans de les entitats financeres. A més, no hi ha constància de l’existència de cap projecte planificat per a l’edifici ubicat al carrer Urgell 30, mentre en un dels baixos hi ha un negoci arrendat que pertany a la mateixa finca.

Des de l’assemblea de La Otra Carbonería es fa una crida a donar suport a la campanya contra el desallotjament, a participar a les activitats que es duran a terme durant aquest mes, i es convoca a la manifestació que tindrà lloc el 2 de febrer a les 12h a l’avinguda Mistral en defensa dels espais autogestionats. En el cas que no s’aturés l’ordre judicial, es convida a un esmorzar popular el dia 8 de febrer a les 7.30h del matí davant de la casa.

Per a més informació:
www.laotracaboneria.net